expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maandag 9 maart 2015

Lente!

Hoeveel ik ook een herfstmens ben, de winter die erop volgt kan me niet echt bekoren. Ja, tot 1 januari en dan moet het voorjaar acuut beginnen. De sneeuw is prachtig zolang je er maar niet door gehinderd wordt, maar aangezien wij 3 trappen omhoog/omlaag moeten (ons huis ligt op een heuvel) heb ik er dus altijd last van. De sneeuwdienst moet die trappen sneeuwvrij houden, maar wij zijn vaak nog niet aan de beurt wanneer ik mijn eerste gang naar beneden moet maken. Laatste keer hadden ze de sneeuw wel van de trap gehaald, maar waren ze vergeten te strooien, helemaal bloedlink!

Ondertussen gloort er hoop aan de horizon, want het is inmiddels meteorologisch gezien lente! De eerste mooie dagen hebben we alweer in de pocket. Heel fijn. Zeer noodzakelijk ook, want ik werd hier in Duitsland gestoord van die 50 weken grijs!  Ik hoop dat de lente een paar goede renschoenen heeft gekocht van de winter, want ik wil niet dat de lente aan komt kruien. Ik wil dat 'ie aan komt rennen.

Vorige week, tijdens de krokusvakantie, waren we weer een paar dagen in Nederland bij mijn moeder. Ze had me al eerder verteld dat er zo'n leuk winkeltje in de buurt was en wel in Herveld; De Potstal. Allerlei interieurzaken van meubels tot snuisterijen. Toen we er binnen kwamen, dacht ik eventjes dat ik aan het hemelen was geslagen. Gelukkig voor mij was dat niet zo en heb ik enkele onwijs leuke aardse zaken mee naar huis kunnen nemen. Natuurlijk alles in voorjaarstinten. Toen ik weer terug op honk was in het Duitse, kon ik niet wachten om ons huis lente-klaar te maken.

Ondertussen duurt het niet lang meer voordat we paasvakantie hebben. Twee weken lang vakantie in het vooruitzicht en ik kan werkelijk niet wachten totdat ik mijn lange witte 'staken' in de tropische Kaapverdische zonnestralen mag vlijen. Groot probleem: er moesten nieuwe bikini's komen. Vorig jaar kon het ik nog met de oude uitzingen, maar dat was dit jaar geen optie meer. En als ik ergens niet naar uitkijk, is het nieuwe bikini's kopen...

Drama! Ben geen jonge deerne van 18 meer, maar ook nog geen oude doos van 80. Eisen heb ik genoeg. Een leuk en passend bikinibroekje is nog wel te vinden. Maar het hesje dan. Push up? Dacht het niet, houd niet van plofkipjes. Strapless? Niet praktisch bij het zwemmen en ik vind platgedrukte tieten ook niet bijster charmant. Tankini? Over 15 jaar misschien. Met die driehoekjes kom ik nog wel weg aangezien ik niet over een mega cup beschik, maar ik wil verdorie toch geen knoop op m'n rug?!! Lig je ein-de-lijk op die strandstoel, lig je je paars te ergeren aan die knoop tussen je ruggenwervel en strandbed!

Toch is het gelukt hoor. Online. In de winkels hing of een niet aan te zien overschot van vorig jaar. Of er hingen bikini's die mij te duur waren, zo'n 150 euro per bikini. En aangezien ik altijd 2 bikini's wil, loopt het dan 'wat' te hard op. Jazeker, twee bikini's. Ik wil zelfs precies hetzelfde model twee keer hebben. Wel in een ander kleurtje of motiefje, zeikerd die ik ben. Als ik dan na een paar dagen een andere bikini wil dragen, krijg ik in elk geval geen last van nieuw aan te branden randjes en kantjes langs hesje en broekje. Ik bedank voor 50 tinten rood.

Voorjaar in de woonkamer, voorjaar in mijn kledingkast en zowaar af en toe een beetje voorjaar buiten. Ik hoop echt op een beetje lenteweer de komende drie weken. Mocht dat niet lukken, dan ga ik gelijk door voor de zomer op de Kaapverdische Eilanden. 50 tinten zon! Kan niet wachten :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten