expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maandag 17 juli 2017

Trump en waar iedereen het over eens is

Even de balans opmaken na zo'n half jaar Trump. Het maakt niet uit wat hij doet, besluit, zegt of twittert: men lijkt consistent voor òf tegen hem te zijn. Ondanks de polls waaruit blijkt, dat zijn approval rates bijzonder laag zijn, loop ik voornamelijk voorstanders tegen het lijf.

Toen ik onlangs 's avonds met onze hond in het park liep, ontmoette ik een kekke dame op leeftijd die daar ook haar viervoeter uit aan het laten was. Ze was een jaar of zeventig, haren netjes gekapt, witte broek en blauwwit gestreept bloesje erop, oranje Tod's moccasins en een paar knotsen van ringen om haar vingers. Haar luxe witte Mercedes SUV paste precies in het plaatje.

Zoals dat meestal gaat, maak je een praatje met iemand die je tegemoet komt lopen met hond. Ik had nog geen woord met haar gesproken, maar doopte haar witte hondje op afstand al met de naam 'Fluff n puff'. Haar witte schoothondje had duidelijk die dag in de hondensalon doorgebracht. Toen we aan de praat raakten, had ze al snel door dat ik een buitenlandse was.

Ze gaapte enkele keren flink en merkte op dat ze die dag uit Europa terug was gekomen. Honderduit sprak ze over Europa, waar ze allemaal geweest was in de loop van de jaren en dat ze erg onder de indruk was van onze hoofdstad Kopenhagen... Het zal de jetlag geweest zijn. Ik heb er maar niets over gezegd en bovendien, ik kreeg er geen speld tussen.

Er kwam geen einde aan het vermakelijke en voornamelijk eenzijdige gesprek. Haar auto stond ook nog eens geparkeerd naast die van mij, dus er was geen ontsnappen aan. Ze wilde van alles van me weten, maar ik kreeg amper tijd om adem te halen om antwoord te geven. Toen allerlei onderwerpen de revue gepasseerd waren kwam de vraag, wat ik dan toch van Trump vond...

Even hield ze in, omdat ze toch te nieuwsgierig was om te horen wat ik zou zeggen. Van politieke correctheid heb ik geen kaas gegeten en dus antwoordde ik: "That man cannot do anything right". Ze was verrukt van het antwoord en kraaide: "Exactly! He really cannot do anything right in the eyes of the press, don't you get tired of it?!"

Uiteraard liep mijn poging om uit te leggen hoe ik mijn antwoord bedoelde op niets uit, want ze ratelde er na dit 'goede antwoord' weer lustig op los. Ze stond erop mijn telefoonnummer te krijgen en beloofde contact te houden. Wellicht een keertje dineren? Ze gaapte nog enkele malen en besloot toen dat het tijd was om te gaan, ze was toch wel heel erg moe.

Dus kwam ik die dag tot de conclusie dat de voor- en tegenstanders van Trump het over één ding roerend eens zijn: die man kan gewoon niks goed doen. Het is een kwestie van interpretatie en geen fake press die daar een speld tussen kan krijgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten