expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

donderdag 7 december 2017

Ruzie met Woody en Knabbel (die van Babbel)

Weken geleden hoorde ik getik tegen de wand van de badkamer. Als ik terug bonkte, hield het op. Maar het geluid bleef met regelmaat terugkomen, dus we gingen op onderzoek uit. De schrik was groot, toen we zagen dat de luiken langs het raam zwaar beschadigd waren. 

In Amerika leven diverse soorten spechten en ik was ervan overtuigd, dat het de grote bonte specht was. Maar toen ik een keer met de hond terug kwam van een rondje lopen, hoorde en zag ik Woody Woodpecker tekeergaan. Het beestje was nog geen vijftien centimeter groot en hakte dwars door de 5 centimeter dikke, massieve luiken heen!

Ondertussen zijn de luiken van het huis afgehaald en in de garage gezet. We dachten dat als we die 'lekkere' luiken weg zouden halen, de specht zijn heil wel ergens anders zou gaan zoeken. Helaas, na weer een inspectie hebben we ontdekt, dat er nu ook serieuze gaten in de kozijnen zitten. Tijd voor keiharde actie. 

Het is uiteindelijk de bedoeling, dat de specht met zijn verrekte snavel van het houtwerk af gaat blijven. Ik heb reflecterende spiegeltape gekocht waarvan men zegt, dat het spechten afschrikt. Als dat niet afdoende is, heb ik ook nog speciale specht-werende plakkerige kit die we kunnen gebruiken. 

Ik zal de specht niet aan zijn lot overlaten. Heb dus de boom in de achtertuin weer vol vogelvoer gehangen. Nu de winterkou eraan komt en er sneeuw in de voorspelling is, hangen diverse houdertjes met plakken vet ook weer in de magnolia. Het vogelhuisje is zomer èn winter gevuld met voer, dus alle vogeltjes weten waar ze terecht kunnen. 

Je zou denken: opgelost. Maar het is hier dweilen met de kraan open. Toen ik vandaag checkte of er nog voldoende voer in de boom hing zag ik....niks hangen. Geen houdertjes, geen vogelhuisje, helemaal niets. Wat bleek, alles lag aan gruzelementen op de grond! Ditmaal verklaar ik de oorlog aan een hongerige eekhoorn. 

Ben met een woeste kop naar de winkel gereden om een fatsoenlijk, eekhoorn-werend vogelhuisje te kopen. Het geval hangt nu aan een hele grote haak aan een dikke tak. Knappe eekhoorn die dat ding uit de boom geslingerd krijgt. Ben gek op eekhoorntjes en vogels maar ze kunnen het ook te bont maken. Vooral die specht...









 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten