expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

donderdag 15 februari 2018

Wapens en mentale problemen

Alhoewel het zonnetje prachtig scheen vandaag en het zelfs lenteachtig aanvoelde, genoot ik er niet echt van. Ik kon alleen maar denken, aan wat er zich in Florida heeft afgespeeld. Een jongeman van 19 jaar, die op zijn voormalige High School moedwillig 17 mensen de dood injaagt.

Griezelig genoeg lijkt het steeds dichterbij te komen. Een vriendin meldde op Facebook, dat er een schietpartij in hun schooldistrict gaande was. Ook hun High School was on lockdown maar haar zoon was veilig. Later legde ze uit dat als ze haar kind niet naar een privĂ© school had gestuurd, hij wel op die bewuste High School had gezeten.

Vandaag had ik de hele dag nieuwszenders opstaan op televisie. Vanochtend zag ik hoe president Trump de natie toesprak. De stoom spoot uit mijn oren toen ik hem hoorde zeggen, dat hij de schietpartij toeschrijft aan mentale gezondheidsproblemen in dit land. Ja, die jongen had mentale problemen. Maar hij had ook de beschikking over een flink aantal wapens.

Later op de dag volgde ik een CNN uitzending. Ik was eigenlijk bezig met andere dingen toen ik op tv een vrouw heel hard, vanuit het diepste van haar ziel hoorde gillen: TRUMP...HELP US...DO SOMETHING!! Ze verloor haar prachtige 14 jarige dochter. Nadat dit on air was gebracht, hield zelfs de doorgewinterde CNN verslaggeefster ter plekke het niet meer droog. Ik ook niet.

Als je het na zo ontzettend veel onnodige doden nog altijd niet over je hart kunt verkrijgen om afstand te doen van je semi-automatische wapens, dan mankeert er toch echt wat aan je bovenkamer. Een groot deel van Amerika lijkt ziek, mentaal ziek. Had Trump misschien toch gelijk, dat mentale problemen ten grondslag liggen aan deze tragedie?

De president zal het echter zo niet bedoeld hebben. Maar zijn gedachten en gebeden zijn 'gelukkig' bij de slachtoffers. Thoughts and prayers? Per direct detectie poortjes op scholen plaatsen en die verdomde wapenwet aanpassen! Hoeveel Lori's moeten nog nodeloos hun kind begraven?!

Copy and paste onderstaande link van wanhopige moeder Lori en de reactie van de CNN journaliste:  https://www.youtube.com/watch?v=-cmaeYG3EIE
Geen opmerkingen:

Een reactie posten